Filipíny, Sabang

25.03.2012 23:26

Skupina odvážlivců ve složení Jura Svoboda, Michal Přikryl, Jirka Král, Mates a Radek Benda se vydala 3.3.2012 na 14ti denní potápěčský výlet na Filipíny, konkrétně ostrov Mindoro, městečko Sabang.

Cestu jsme si zařídili sami přes e-maily přímo s divecentrem. Po cca 20 hodinách cestování letadlem, autem a lodí jsme dorazili na místo. Druhý den po příjezdu jsme dali check dive na blízkém vraku a pak jsme se obden potápěli na blízkých lokacích, dosažitelných do 10 minut lodí. Celkem jsme měli 12 ponorů, z toho 3 při celodenním výletě na Verde Island. Potápění bylo parádní, občas driftové ponory, všude plno korálů, hejna ryb, mlžů, plžů a jiných potvor, občas mořští hadi, karety, prostě super. Viditelnost kolísala od 10 do 50m. Nepotápěčské dny jsme vyplnili výlety po okolí, na White Beach, vodopády Tamaraw Falls a trek do Baclayan. Počasí nám vyšlo, celý pobyt bylo kolem 30°C a voda měla 27°C.

Ceny jídla a pití byly nízké (rýže za 5 Kč, maso na špejli 5dkg porce za 5 Kč, sedmička rumu za 40 Kč, 0.3l pivo za 12 Kč) využili jsme i služeb místních masérek – hodinová masáž celého těla za 200 Kč. Prostě parádní relax za velmi rozumné peníze a už teď se rozmýšlíme, kam vyrazíme příští rok

Pokud by měl kdokoliv zájem o zajištění dopravy, ubytování a potápění, kontaktujte J. Svobodu na tel. 604293399, email: mix73@volny.cz. Ceny jsou překvapivě nízké oproti nabídkám komerčních cestovních kanceláří, poskytnu i hodně informací o místě, jak to tam chodí apod.

Za účastníky zájezdu: J. Svoboda