Rabac 2012

10.06.2012 01:25

Začátkem června jsme vyrazili za potápěním do městečka Rabac na východním pobřeží Istrie.
Vyrazili jsme ve 13 hod a na místo jsme dorazili kolem 21 hod. Jelo se dobře a bez zbytečných zastávek.

Ubytovali jsme se v mobilním domku v místním kempu Oliva a hned jsme to museli oslavit, že jsme tam :-D. Ráno jsme vyrazili na základnu Lamkra, kde si
Roman dodělával kurz OWD a zbytek výpravy se přidal k prvnímu ponoru s kurzisty OWD.  Voda byla ještě studená cca 17°C, ale to nám bylo vcelku jedno. On ten suchý oblek má přeci jen něco do sebe ;-) Po zdolání tohoto ponoru jsme se vrátili zpět na základnu, kde jsme uklidili potápění a šli si odpočinout a něco zobnout.



Dál se celý výlet odehrával v duchu oslav, jídla pití a potápění (ponory z lodi na stěny kolem 40m byly kupodivu záživnjší jak ponor ze břehu - nudapláže okupované německy hovořícími důchodci :-)). Počasí vyšlo vcelku pěkně, ale ještě nebylo úplně jako v sezónu.

Potápěčská základna je na úrovni a pěkná. Všude čisto a pořádek a příjemný personál. Takže můžeme říct, že ano…

V neděli jsme si přivstali a vyrazili časně ráno ve 4.00 hod. Včasné vstávání nám sice nedělá dobře, ale toto mělo jeden velký účel. Jeli jsme se potopit do Grüner See v Rakousku. Pro ty, kteří neznají tuhle lokalitu, jen nastíním - potápění v křišťálové vodě pod štíty Alp. Nádherné prostředí s čistou vodou. Lokalita se nachází asi 30min jízdy nad Grazem. Ideální je použít GPS souřadnice, které najdete na Stranách potápěčských.

 



Celkově vzato se tento výlet povedl a přežili sme :-D

Mates